Daiwa mašinice

daiwa mašinice

Daiwa mašinice

DAIWA MAŠINICE – LT SERIJE: Pri kupovine mašinica, teško je ne primetiti broj ležajeva koja ona poseduje. Urbani ribolovački mit kaže – što više ležajeva bolja mašinica. I obrnuto. Neki ribolovci čak odustaju od kupovine kada vide mašinicu sa manje ležajeva…

Ali da li su u pravu i da li je ribolovački mit istinit?

Cena (ne)diktira kvalitet

Trend smanjenja broja ležajeva je aktuelan u velikim firmama, poput Daiwe, a cilj je izbacivanje na tržište modela koji će biti dostupni širokim ribolovačkim masama, a opet biti kvalitetom iznad konkurencije u cenovnom rangu.

Ili jednostavnije: Manje para ne znači manje muzike tj. manji broj ležajeva u slučaju Daiwa LT serije mašinica ne znači i lošiji proizvod!

Manje ležaja – više prednosti (kada su Daiwa mašinice u pitanju)

Daiwa je povećan broj ležajeva u starijim serijama zamenila kvalitetnim, najčešće zaptivenim, ležajima i novim tehnologijama prenosa i tako stvorila Light & Tough modele.

Manji broj ležajeva u slučaju Daiwa LT serije mašinica ne znači i lošiji proizvod. Postoje i značajne prednosti koje nikako ne treba zanemariti!

Manji broj ležaja je doneo znatno manja kućišta ali i veliku razliku u težini koja je dozvolila upotrebu težih i jačih komponenti u prenosnom sklopu.

Daiwa mašinice LT serije - vrhunske mašinice za pecanjePrimer prednosti Daiwa mašinice

Kako su ležajevi, zbog komplikovane i teške proizvodnje, najskuplja pojedinačna komponenta u izradi mašinice, zahvaljujući uštedi, Daiwa je LT seriju opremila kvalitetnom i proverenom opremom koja se do sada mogla pronaći samo na mnogo skupljim modelima:

  • Digigear sistem prenosa koji pruža svileno glatko motanje i veliku snagu povlačenja;
  • Beskonačni Anti-reverse sistem;
  • Aliminijumska ABS špulna koja omogućava daleke zabačaje;
  • ADT proklizavajuće kočnice sa deklarisanim maksimalnim opterećenjem;
  • Twist-buster vođice strune koje sprečavaju uvrtanje;
  • CNC precizno rezane aluminijumske ručice sa gumenim hvatom.

Ne zaboravmo da je u pitanju mašinica Daiwa LT najnižeg ranga (do 6.000din) sada „naoružana“ mnoštvom dodatne opreme!

Svi znamo da su kvalitet, materijal izrade i zaptivke samog kućišta i ležajeva najbitniji faktor koji određuje kvalitet rada i dugotrajnost mašinice. I znamo da broj ležajeva samo urbani mit i da ne treba „bežati“ od manjeg broja ležajeva jer kada neko zna da napravi mašinicu on će (u ovom slučaju Daiwa) napraviti majstorsko delo koje će vas pouzdano služiti.

Moderan dizajn u kombinaciji sa kvalitetnom pratećom opremom i adekvatnim održavanjem garantuje izdržljivost i dugotrajnost.

Share this post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Validacija *


Proizvod je upravo dodat u Vašu korpu.: