Varalice za pecanje

-Silikonske varalice

Shad (šed) varalice

Silikonske varalice napravljene da svojim izgledom i radom podsećaju na ranjenu ribu. Proizvode se sa otežanjem unutar silikona ili bez. Mogu se naći u jednobojnim ili višebojnim izvedbama.

ove varalice mogu se koristiti kao:

Varalice za štuku

Varalice za smudja

Varalice za soma

Varalice za bucova

u standardim veličinama oko 10cm (ili veće) dok se manji modeli koriste za ultra light varaličarenje bandara, basa i drugih predatora koji ne rastu više od nekoliko kilograma.

Varalice za štuku, varalice za smudja, varalice za soma

Twister (tvister) varalice

Silikonske varalice na kojima se jasno razlikuje telo od karakteristično velikog repa. Dok shad varalice proizvode jaku vibraciju manje frekvencije, tvisteri za pecanje su napravljeni da prave mekšu vibraciju veće učestalosti. U zavisnosti od boje i veličine imaju istu primenu kao i Shad (šed) varalice i mogu se koristiti kao varalice za štuku, smuđa i soma a u manjim izvedbama basa i bandara.

Silikonske twister varalice za štuku

Meps (leptir) varalice za pecanje štuke

Metalne rotacione varalice najčešću primenu nalaze u ribolovu štuke i bucova ali po nekada se i ostali predatori prevare i napadnu specifičnu vibraciju ovih varalica.

Napravljene su od metala a sastoje se od centralne žice, rotacione ploče različitih veličina i udice koja je neretko pokrivena kozijom bradom crvene ili narandžaste boje.

Klasične meps (leptir) varalice svoju funkciju imaju samo kada ih ribolovac privlači okretanjem mašinice.

Tada se metalna ploča okreće i proizvodi vibraciju i odbljesak svetla o ispoliranu metalnu površinu. Ovakve varalice odlične su za ribolov u plitkim vodama jer ih je lako kontrolisati.

Za pecanje u dubljim delovima toka ili jezera koriste se meps varalice sa olovnim otežanjem. Ovi modeli pored toga što su namenjeni za ribolov na većoj dubini imaju i specifičan rad jer za razliku od običnih, meps varalice sa otežanjem vibraciju proizvode i kada ih ribolovac ne privlači, kada propadaju, zahvaljujući olovnom otežanju.

Meps varalica sa odvojivim otežanjem

Najveća prodavnica varalica za pecanje u Srbiji! Nudimo Vam siguran kvalitet po najpovoljnijim cenama. U ponudi imamo voblere, twistere, mepseve, dzigove, kašike, twistere, varalice za štuku, varalice za smudja, varalice za soma i još mnogo toga.