Feeder stolice

Feeder stolice pripadaju zasebnoj kategoriji ribolovačkog pribora.

Za razliku od klasičnih stolica za pecanje i šaranskih stolica, feeder stolice omogućavaju kačenje mnoštva dodataka koji će pružiti pomoć prilikom pecanja.

Glavna namena im je da budu u upotrebi tokom pecanja, dok za odmor i opuštanje treba koristiti stolice poput CARP PRO LIGHT CHAIR XL CPHD6050XL a nikako feeder stolice tj takmičarske stolice.

Takmičarske feeder stolice nisu namenjene udobnom sedenju niti opuštanju već pravilnom sedenju, koje zna biti po prilično nezgodno kada želite da odmorite uz štap.

Ovakav položaj sedenja takmičare drži budnim i aktivnim.

Dodaci za feeder stolice su mnogobrojni i svaki fider ribolovac bira drugačije.

Feeder arm je neizbežan deo opreme kada je u pitanju feeder stolica. Namenjen je da ribolovcu pruži stabilno mesto za odlaganje štapa prilikom samog ribolova kod je postavljen tako da sama ručka feeder štapa bude pri ruci ili u krilu ribolovca.

feeder arm
feeder arm

Feeder tacna – kako smo već naveli, feeder stolica je namenjena samom ribolovu a ne odmoru u njoj, a kada je štap zabačen i postavljen na arm, ribolovac nije u mogućnosti da ustane sa stolice.

Tu svoj značaj pokazuje feeder tacna na kojoj stoje svi potrebni dodaci za mamčenje, plasiranje hrane, predvezi i još mnogo drugih dodataka za feeder ribolov.

Na video snimku možete pogledati detaljno, kako i zašto postaviti svoju feeder stolicu za uspešan ribolov.