Sonari za pecanje ; Sonar za ribolov

Sonar za pecanje i ribolov je svojim ubrzanim razvojem u poslednjih nekoliko godina vertikalni ribolov pretvorio u pravo uživanje.

Sve zahvaljujući novoj tehnologiji zraka koji rade na visokoj frekvenciji i pružaju sigurne i precizne podatke.

Humminbird side imaging
Humminbird side imaging

Dok su potragu za pozicijom učinili igrom jer je omogućeno snimanje i pamćenje dna i ribe, kombinovano sa laserski preciznom GPS lokacijom snimka.

Ovo će vam omogućiti da se svaki put pozicionirate na istu zamišljenu poziciju.

Humminbird mega down imaging
Humminbird mega down imaging

Prikazi na novijim generacijama, milimetarski precizno pokazuju teksturu dna i samu ribu oko Vas.

U većini firmi koje se bave proizvodjnom sonara i sondi za pecanje, opcija side imaging (bočno snimanje) je postala standard kod svih modela.

Humminbird Helix MEGA 360 Imaging
Humminbird Helix MEGA 360 Imaging

Pored prikaza dna i ribe, svi sonari u sebi imaju ugradjen GPS sistem sa novim mapama.

Ribolovački sonari su takođe postali i navigacioni, tako da se možete otisnuti u dugu plovidbu a sonar će vas plovnim putem bezbedno navigati do željene lokacije.

Sonar 360 stepeni

Busolu možete ostaviti kod kuće prilikom sledećeg ribolova sa novim sonarom.

Nove generacije sonara za ribolov mogu se povezati sa elektromotorom i fungcionisati u paru kao električno sidro koje će vas u bilo kom toku držati u mestu bez klasičnog sidra, samo elektromotorom.

Takođe, moguće je zadati komandndu elektromotoru putem sonara sa željenom lokacijom i on će vas do nje odvesti ( namenjeno malom pomeranju u toku samog ribolova).

Sonar je moguće povezati i sa motorom i sa njega očitati sve podatke poput radnih sati, temperature, obrtaja a brzinu kretanja pokazuje sam sonar putem GPS-a.