Varaličarski štapovi

Najveći asortiman varalicarskih stapova u Srbiji.

Veliki izbor brendova, dužina, akcija bacanja i stapova za sve uslove ribolova.

Trend rasta popularnosti varalicarskog,kako sportskog tako i rekreativnog, ribolova pratimo i mi pa je asortiman svakim danom sve veci i siri.

Varalicarski stapovi su poslednjih godina napravili pravu revoluciju u ribolovu.

Tako smo došli do preko 500 raličitih modela štapova.

Varaličarski štapovi postali su popularni jer je sama tehnika ribolova mnogo aktivnija i uzbudljivija od sedenja i gledanja u vrh štapa.

Najčešće dimenzije varaličarskih štapova su 2.1m , 2.4m , 2.7m i 3m.

Varaličarski štapovi 2.1m i 2.4m namenjeni su ribolovu sa čamca i nepristupačnim terenima sa obale. U ovim dužinama većina varaličaraca pruža veliku osetljivost i direktnost u čitanju dna ali zbog smanjene dužine daljina zabačaja ja manja nego kod dužih modela.

Izdvajamo neke od modela sa ovim dužinama:

Formax Visage Rapid 2,4m
Formax Visage Rapid 2,4m

Novi Formax varaličarski štapovi postaju sve kvalitetniji i pružaju veliko uživanje za malo novca. Tu prednja nova serija Visage štapova. Novi HM2 japanska tehnologija proizvodnje blanka pruža munjevito brzu akciju vrha bez ukrućivanja akcije celog štapa. Odatle dolaze i veliki rasponi gramaža ovog modela na primer 12-75g. Cela serija je opremlejna SeaGuide sprvodnicima (kod većih gramaža prvi ili prva dva su dvostopalni) kao i SeaGuide držačem mašinice za pecanje i rukohatom od EVA pene. Poslastica je izmenjivi balans ovog varaličarskog štapa skidanjem ili dodavanjem otežanja na kraju ručke.

Sportex Black Arrow G3 80g
Sportex Black Arrow G3 80g

Sportex je predstavio novu seriju varaličarskih štapova među kojima se našao i novi Black Arrow G3.

Pored garancije od 10 godina koja je zaštitini znak ove kompanije nova serija štapova donela je smanjenu težinu u vrhu štapa kao i manji promer.

Pored dve važne fizičke promene, Sportex je u ovaj štap za pecanje uspeo da implementira novu tehnologiju pravljenja karbona koja je omogućila izuzetno brzu vršnu akciju koja je sve traženija ako kao i kod Formax Visage Rapid modela, bez ukrućivanja kičme štapa.

U tandardnoj dužini od 2.7m ovaj štap predstavlja univerzalni alat koji će varaličarski ribolov, bilo sa obale ili čamca pretvoriti u pravo uživanje a svojim filigramskim detaljima privući oko svakog ribolovca.

Brendovi poput Daiwa, Cormoran, Penn, Sportex nude standardno visok kvalitet dok ih usko prate u svim parametrima Formax, Mitchell , Berkley i Abu Garcia.

Za detaljne i opširne opise prizvoda koji će vam pomoći da nadjete štap za sebe, prelistajte naš katalog ribolovaških štapova.

Za svakog ljubitelja ove atraktivne discipline ribolova će se naći best buy opcija.